stomanieuws.nlsitemap

12-3-2015 Blendle bladenoverzicht

                                                                                                                
    Goedemiddag,
   
    Fantastisch nieuws! Met trots mogen we aankondigen dat we de kiosk     binnenkort gaan uitbreiden met drie van de belangrijkste kranten ter     wereld: The     New York Times, The Wall Street Journal én     The Washington Post
   
    Maar ook zonder die titels staat er al veel moois in Blendle. Wij maakten     een selectie van de beste stukken uit de bladen van deze week: 
   
   

Vrij Nederland: Een groepje studenten met een beetje     fantasie. Zo begint een revolutie

   

Een groepje studenten met een beetje fantasie. Zo begint een revolutie

   

‘Al     richt het hele systeem zich tegen je, als je samenwerkt is er altijd een     alternatief.’ UvA-docent Hassler-Forest legt, aan de hand van populaire     cultuur als Lord     of the Rings, op prachtige wijze uit waarom studenten een     revolutie kunnen veroorzaken. ‘Frodo is een kleine hobbit zonder macht, die net als de     studenten een beweging op gang krijgt.’

   
   

Knack: Straf je kinderen niet meer. Maar beloon ze ook     niet. En geef ze geen complimenten

    Stop     ermee, zegt onder meer opvoeddeskundige Alfie Kohn. Want net als straffen     is belonen eigenlijk gewoon emotionele chantage. En complimentjes geven     werkt vaak ook averechts. Je kind in zijn waarde laten, daar gaat het     om, onvoorwaardelijk ouderschap. Klinkt leuk, maar hoe werkt dat praktisch?    
   

Elsevier: De PvdA raakt nu zelfs Groningen kwijt

   

De PvdA raakt nu zelfs Groningen kwijt

   

Het     rode bolwerk, dat was Groningen. De laatste plek ook waar de PvdA altijd     won. Maar dat is nu voorbij. Elsevier     ging mee campagnevoeren met PvdA'ers in het noorden en zag wat er misging.     "Vroeger stemde ik PvdA, maar ik vind de SP nu socialer. Ik hoop wel dat het jullie goed gaat, hoor."

   
   

Nieuwe Revu: Hij zou de Russische Bill Clinton worden

   

Hij zou de Russische Bill Clinton worden

   

Na     de brute moord op oppositieleider Boris Nemtsov in Moskou, eind februari,     leek het alsof Rusland een messias was kwijtgeraakt. Zo spiegelden veel     media het ons althans voor. In Rusland werd hij echter door velen gehaat. Waarom was Nemtsov in het Westen geliefder dan     onder de Russen?

   
   

The Economist: Opeens zit Silicon Valley vol startups     in de voedingsindustrie

    Vlees     maken van planten, dat is het doel van tientallen nieuwe tech-startups. Met     investeringen van o.a. Google en Bill Gates maken ze plantaardige     hamburgers die bloeden als je erop kauwt en mayonaise zonder eieren.     “Veehouderij is absurd vernietigend en compleet onhoudbaar. Maar de vraag naar vlees en melkproducten neemt alleen     maar toe.”   
   

Harper’s Bazaar: Deze boeken veranderden hun leven

   

Deze boeken veranderen hun leven

   

Het     is boekenweek, dus een ideaal moment om eens te kijken welke boeken de     grootste indruk maakten op Nederlandse schrijfsters. Harper's     Bazaar verzamelde de 36(!) beste schrijfsters van Nederland en     vroeg hen: welke boeken moeten wij allemaal gelezen hebben?

   
   

VPRO Gids: En dan blijk je in de klas te hebben gezeten     met een seriemoordenaar

    Jeffrey     Dahmer werd in 1991 in Wisconsin gearresteerd voor de moord op zeventien     jonge mannen. Dahmer had seks met de lijken, soms at hij ze. Striptekenaar     Derf Backderf zat bij hem in de klas en maakte daarover een aangrijpende     striproman. ‘Ik zorgde ervoor dat ik nooit alleen met hem was.‘   
   

ELLE: Zó word je rijk met je Instagram

   

Zó word je rijk met je Instagram

   

Drie     jaar geleden rondde Negin Mirsalehi (26) haar masterstudie Marketing in     Amsterdam af. Haar studiegenoten gingen solliciteren bij banken en verzekeraars,     maar Negin pakte het anders aan. Zij maakte een account op Instagram aan.     Nu heeft ze 1,8 miljoen volgers, vijf mensen in dienst en betalen grote     merken haar om met hun producten op de foto te gaan. Wie het slim aanpakt kan met Instagram flink wat geld     verdienen.

   
                                                       
 
                 
 
   
    Zelf     door alle kranten en tijdschriften bladeren? Dat kan hier.
   
    Wij wensen je een fijne donderdagavond!
   
    PSSST! Ben     je student en wil je meeschrijven aan deze nieuwsbrief? Reageer dan snel. 
   
    https://www.facebook.com/blendle on Facebook" href="http://us3.campaign-archive1.com/?u=9feb6dcc5db3205cef44e618c&id=73f70a0b1c&fblike=fblike-7bcff652&e=0dc586a101&socialproxy=http%3A%2F%2Fus3.campaign-archive1.com%2Fsocial-proxy%2Ffacebook-like%3Fu%3D9feb6dcc5db3205cef44e618c%26id%3D73f70a0b1c%26url%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.facebook.com%252Fblendle%26title%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.facebook.com%252Fblendle">https://www.facebook.com/blendle on Facebook" src="http://cdn-images.mailchimp.com/fb/like.gif" border="0">   
Krijg je te vaak mail van ons?
  Klik hier om je af te melden van deze   dagelijkse nieuwsbrief.
Uitschrijven
Verzonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  © 2015 Blendle

Redactie Blendle

Blendle Croeselaan 6   Utrecht, 3521 CA Netherlands